به گزارش ميراث آريا ( CHTN)،\"عباس ماليان\" استاديار دانشگاه صنعتي اميرکبير در نشست تخصصي سازه هاي آبي تاريخي شوشتر با بيان اين مطلب گفت: برپايه قواعد بين‌المللي شکل گرفته آثار تاريخي و آسيب‌هايي که بر آنها وارد شده بايد بي کم و کاست ثبت و مستندنگاري شود.

وي افزود:نقشه‌برداري و فتوگرامتري بردکوتاه کارآمدترين روش براي اين منظور است که با به‌کارگيري آن مي‌توان به اطلاعات و نقشه‌هاي سه بعدي و مدل رقومي دست يافت.

ماليان تصريح کرد:انجام هر گونه عمليات اصولي در خصوص بازيابي، مرمت، باززنده‌سازي، پژوهش و تحليل اصولي بناهاي تاريخي و ميراث فرهنگي تنها در صورت اندازه‌گيري و مستندنگاري کامل امکان‌پذير است.

وي اظهار داشت : با فراهم بودن بايگاني قابل اعتمادي از ميراث فرهنگي تهيه انواع نقشه، استخراج هر گونه اطلاعات مرتبط با بنا، اندازه‌گيري، دوباره سازي و انجام پژوهش درباره آن به‌طور نامحدود ممکن مي‌شود حتي اگر بنا دستخوش آسيب جدي يا ويراني کلي شود.

در مقاله \"برداشت جامع کالبدي، بازسازي سه‌بعدي و مدلسازي رقومي از پل تاريخي شادروان شوشتر\"ضمن بيان کاربردهاي فتوگرامتري برد کوتاه در مستندنگاري ميراث فرهنگي گزارشي درباره برداشت جامع جزييات و مستندنگاري پل تاريخي شادروان واقع در شهرستان شوشتر به روش نقشه‌برداري و فتوگرامتري بردکوتاه در مقياس 150 و طبق معيارهاي کميته بين‌المللي مستندنگاري ميراث فرهنگي و فتوگرامتري معماري CIPA ارائه مي شود.
116




انتهای پیام/

کد خبر 1386081643